Intel va lansa 3 noi procesoare Nehalem

Intel pregateste pentru ultimul trimestru al anului 3 procesoare Nehalem.

Conform site-ului taiwanez Digitimes, cele 3 procesoare nu au deocamdata nume oficiale, fiind cunoscute doar sub numele de cod XE, P1 si MS3, care vor avea frecvente de 3,2 GHz, 2,93 GHz, respectiv 2,66 GHz. Toate trei au un TDP de 130 wati, 8 MB de cache L3 si suporta tehnologia multi-threading simultan (SMT).

Odata cu primele procesoare din generatia Nehalem, Intel va lansa si combinatia de chipset-uri care sa le suporte, X58 si ICH10. Noua platforma va duce la o crestere de performanta de 15-30% comparativ cu generatia actuala. Chipsetul X58 va adopta arhitectura QuickPath Interconnect (QPI) care va inlocui FSB-ul, va avea 4 sloturi PCI Express 8x si va suporta tehnologia CrossFireX de la AMD, suportul pentru SLI de la Nvidia fiind deocamdata incert.

In pregatire pentru Nehalem, Intel se pare ca va mai renunta la o parte din procesoarele sale performante. Conform aceluiasi site, din august, Intel va renunta la Core 2 Extreme QX6850 si 6800. De asemenea, din primul trimestru al lui 2009 Intel va renunta si la modelele quad-core Q9550 si Q9650.

Sursa: Digitimes ( www.digitimes.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *