Intel si DreamWorks pregatesc revolutia filmului 3-D

Intel si DreamWorks Animations au format o alianta menita sa promoveze productia de tehnici 3-D stereoscopice pentru crearea de filme.

Parteneriatul a avut deja ca rezultat productia filmului Monsters vs Aliens, ce va fi lansat in martie 2009. Cele doua companii au declarat ca intentioneaza sa uneasca produsele visual computing ale Intel cu palmaresul DreamWorks pentru crearea de continut.

Desi filmele 3-D exista inca din anii 1920, cea mai recenta reinviere a popularitatii lor a fost la inceputul anilor 1980 cand regizorii de filme din genul horror si suspans le-au adoptat.

Potrivit Intel, posibilitatea de a utiliza cipurile actuale cu multiple miezuri de procesare deschide calea catre un nou nivel de crearea si generare a imaginilor 3-D de inalta calitate – o posibilitate care ar putea atrage din nou publicul in salile de cinema pentru filemele 3-D.

De asemenea, Intel a spus ca intentioneaza sa promoveze tehnologia de vizualizare 3-D si pe alte platforme precum sisteme home theatre, computere personale, jocuri video, medii online si dispozitive mobile.

Sursa: Computer Weekly ( www.computerweekly.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *