Intel investeste in cercetare 12 milioane de dolari

Intell-research-Soft.roDe curand amendata Intel, a anuntat ca va acorda 12 milioane de dolari, intr-o perioada de cinci ani, Universitatii Saarland din Germania pentru a cerceta tehnologii grafice.

Aceste fonduri vor fi utilizate pentru a forma Institutul Intel Visual Computing, unde cercetatorii vor investiga folosirea nucleelor multiple pentru crearea de grafica realista, a declarat Megan Langer, o purtatoare de cuvant a companiei.

Laboratorul se va axa pe cercetari aplicate pentru a dezvolta modelele de programare si arhitecturi pentru a imbunatati experienta urilizatorilor prin folosirea gesturilor, recunoasterea imaginilor si imaginilor realiste. Cercetarile ar putea fi aplicate de catre dezvoltatorii software pentru a dezvolta jocuri, tehnologii pentru imagini medicale si aplicatii de inginerie 3D.

Investitia este legata indirect de scrierea de programe software care folosesc puterea urmatorului cip Intel, Larabee, care va include mai multe nuclee x86 pentru a livra capabilitati complete de procesare grafica. Procesorul grafic este primul produs de Intel pentru piata gamerilor si industriilor ce au nevoie de capabilitati grafice avansate si procesare paralela.

Intel nu a anuntat o data de lansare oficiala pentru Larabee, desi compania a spus ca va fi disponibil in 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *