Intel intra in parteneriat cu Cray pentru a realiza supercomputere

Intel intra in parteneriat cu specialistul în supercomputere Cray Systems. Cele doua companii vor dezvolta principalele componente pentru o noua generatie de supercomputere, care folosesc procesoare multi-core şi metode de interconectare avansate.

Noul sistem li se va adresa domeniilor traditionale pentru asemenea produse, cum ar fi ingineria de calcul, modelarea stiintifica si analiza.

Presedintele Cray, Peter Ungaro, a spus: „Aceasta colaborare ofera segmentului de piata HPC acces la cele mai bune microprocesoare in cele mai avansate supercomputere din lume.”

Cele doua companii se asteapta ca initiativa sa dea roade in 2010, cand Cray intentioneaza sa lanseze primul supercomputer din gama Cascade.

Proiectul Cascade, care este partial susţinut financiar de US Defense Advanced Research Projects Agency, reprezinta o incercare de a folosi mai multe procesoare si metode de calcul într-un supercomputer „hibrid”.

Miscarea marcheaza si o victorie pentru Intel. Cray intentiona, initial, sa realizeze Cascade cu procesoare realizate de AMD.

Sursa: Vnunet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *