Incarcatorul universal pentru telelefoane mobile va deveni realitate

incarcator-universalPrintr-un act normativ, Comisia Europeana ii va obliga pe producatorii de telefoane mobile sa introduca pe piata un incarcator universal, pentru toate tipurile de telefoane si pentru toate brandurile.

Desi ideea unui model univeral de incarcator nu e una noua, se pare ca abia acum UE s-a hotarat sa schimbe situatia curenta in care utilizatorii de telefoane mobile sunt nevoiti sa cumpere un incarcator in plus pentru fiecare celular achizitionat.

Specificatiile pentru viitorul incarcator standard vor trebui sa includa si reducerea cu 50% a consumului de energie electrica.

Asociatia Europeana a Industriei ITC este de parere ca cererea este imposibil de realizat din cauza diferentelor de voltaj din retea in tarile Europei si a cerintelor fata de acumulatoare. In acest context, Asociatia a considerat ca cel mai probabil se va produce cate un incarcator standard pentru fiecare brand in parte.

Nu a avut loc inca stabilirea unei pozitii comune pentru a se ajunge la utilizarea de interfete standard, insa, se pare ca cea mai probabila solutie pare a fi cea a incarcatoarelor ce folosesc USB-ul dispozitivelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *