In Romania creste cererea pentru Internet prin Wi-Fi

Wi-Fi-Soft-roIn Romania, numarul de utilizatori de smartphone-uri ce vor accesa Internetul wireless anul acesta se va dubla, pe fondul cresterii numarului de hot-spot-uri Wi-Fi precum si necesitatii mai mari de mobilitate.

In prezent, Romania este mai bine acoperita cu hot-spot-uri decat tarile din regiune.

Free-hotspot.com are instalate in Romania in prezent 388 de puncte de acces la Internet wireless. Orasele cu cele mai multe puncte de acces wireless instalate de compania irlandeza sunt Iasi (36 de hotspot-uri), Azuga (31) si Busteni (25).

Oficialii Free-hotspot.com au declarat ca in 2009 vor ajunge la circa 500 de hot-spot-uri in Romania.

Operatorii telecom autohtoni considera ca lansarea de noi modele de smartphone-uri precum si intrarea pe piata a marilor producatori de computere cu netbook-uri ce au capacitati Wi-Fi creste cererea pentru puncte de acces la Internet wireless.

Cel mai mare operator de telefonie fixa din Romania ofera in prezent acces gratuit wireless in toate magazinele sale din tara si in locatii publice precum mall-uri sau centre comerciale.

Vodafone Romania are instalate hot-spot-uri in 35 de locatii – in principal hoteluri de patru si cinci stele din tara. Printre acestea se numara Hilton, lantul de hoteluri Continental, Marriot, Hotel Timisoara sau in Romexpo si Plaza Mall Romania.

Vodafone Romania ofera Internet wireless prin Vodafone NetZone. Tarifele practicate de operator variaza de la 6 euro pentru 75 de minute de acces la Internet wireless pana la 21 euro, pentru 60 de ore.

Operatorul telecom Orange Romania considera ca accesul la Internet broadband tinde sa devina deja un serviciu de baza, pe acest fond firmele putandu-se diferentia prin oferirea clientilor si de Internet Wireless.

Avand in vedere ca accesul la internet in banda larga tinde sa devina si in Romania un serviciu de baza, preconizam ca va exista o crestere a numarului de puncte de acces Wi-Fi, ca urmare a dorintei firmelor de a se diferentia si de a veni in intampinarea nevoilor clientilor”, este de parere Ciprian State, convergent proposition manager al Orange Romania.

In plus, acest serviciu este util mai ales pentru utilizatorii de laptop, atunci cand acestia nu detin o solutie de conectare tip modem plus abonament de date mobile”, este de parere Ciprian State.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *