IBM – soft de remodelare a guvernelor din intreaga lume

IBM a dat publicitatii un studiu care dezvaluie ca guvernele si societatile pe care acestea le deservesc in intreaga lume sunt remodelate de sase forte simultane si imposibil de evitat, care prezinta atat oportunitati cat si amenintari si care necesita strategii individualizate pentru a fi efectiv administrate. Studiul, intitulat “Government 2020 and the Perpetual Collaboration Mandate,” atrage atentia asupra impactului global tot mai mare al schimbarilor rapide in ceea ce priveste demografia, globalizarea, preocuparile legate de mediu, relatiile sociale, stabilitatea sociala si impactul tot mai extins al tehnologiei.

Influenta acestor sase tendinte va varia in ceea ce priveste urgenta pentru fiecare tara in parte, desi raportul dezvaluie faptul ca raspunsul unui guvern la efectele pozitive si negative ale fiecarei tendinte in parte va influenta intr-o mare masura prosperitatea cetatenilor. Cercetarile sugereaza de asemenea ca organizatiile virtuale, in care componentele dispersate geografic pot colabora fara probleme, vor juca un rol decisiv.

„Ne uitam la o lume care se afla in mijlocul unei tranzitii importante, in care guvernele au oportunitatea de a colabora mai eficient, antrenandu-si cetatenii si aliatii in implementarea unor obiective marete pentru societate,” a spus Gerry Mooney, General Manager, IBM Global Government. „Privind spre 2020 descoperim ca organizatiile virtuale vor suferi o modificare majora, de la faza de concept, cum este in prezent, la o modalitate in care guvernele functioneaza cu succes.”

Rezultatele cercetarii identifica tema repetata a „colaborarii perpetue”, ca fiind esenta capabilitatii de care guvernele au nevoie pentru a prospera si a servi mai bine cetatenii in urmatorii 12 ani. Pentru a atinge acest prag, IBM recomanda patru abordari cheie pentru organizatiile guvernamentale:

*Public and Private Collaboration: Formarea de noi aliante si modele de interactiune, cum ar fi actiuni colaborative globale, pentru a tine pasul cu schimbarile ce au loc in societate;

*Personalized Interaction and Services: Implementarea tehnologiilor care permit guvernelor sa ofere avantaje, eficienta crescuta, securitate si confidentialitate in ceea ce priveste furnizarea de servicii, de la cele de sanatate pana la serviciile sociale.

*Knowledge Creation and Sharing: Stimularea inovatiei produselor si serviciilor prin cercetari interdisciplinare, coroborate cu noi modele de distribuire a informatiilor, care pot transcede mai multe generatii intr-un mediu de lucru.

* Value to Constituencies: Angrenarea constituentilor in ceea ce priveste cresterea volumului cunostintelor si achizitionarea, folosind noi abordari, de servicii guvernamentale, inclusiv cele on demand, care sa ofere o valoare mai mare cetatenilor.

Studiul “Government 2020 and the Perpetual Collaboration Mandate” ofera de asemenea numeroase exemple si factori critici de succes care influenteaza modul in care poate un guvern inova pentru a preintampina provocarile, inclusiv:

▪ Managementul proactiv si angajat al seniorilor

▪ Obiective bazate pe rezultat, care au in centrul atentiei cetateanul

▪ Modele efective de guvernare, inclusiv perspective intra -, inter- si extra – organizationale

▪ Utilizarea deliberata, focalizata a inovatiei, integrarii si colaborarii

▪ O infrastructura dinamica si integrata

▪ Evaluarea continua ca actiune, rol guvernamental de maxima prioritate si

▪ Indrumari guvernamentale prin exemple

Raportul a fost publicat de catre IBM Institute for Business Value, institutie care se axeaza pe studierea problemelor de afaceri, guvernamentale si sociale. Interviurile si sesiunile de lucru au fost conduse cu sprijinul unor personalitati din sectorul public reprezentand Australia, Austria, Belgia, Canada, China, Germania, India, Suedia, Marea Britanie si Statele Unite, pentru a stabili principalii factori care afecteaza guvernele in prezent si cum acestia se vor manifesta in viitor. Analiza acestor discutii, cercetarile secundare si descoperirile a mai mult de douazeci de studii IBM referitoare la domeniul guvernamental au reprezentat baza studiului “Governments 2020 and the Perpetual Collaboration Mandate.”
Sursa: IBM ( www.ibm.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *