Hackerii se folosesc de YouTube pentru atacuri

 

Specialistii in securitatea computerelor avertizeaza ca hackerii utilizeaza pagini TouTube false pentru a pacali utilizatorii.

 Un atac YouTube, ce evolueaza pe masura ce se raspandeste pe internet, reprezinta o noua tendinta tot mai populara in randul hackerilor, care utilizeaza comunitatile online social networking in care oamenii schimba cu incredere link-uri web si mini-programe.

“Vedem astfel de tool-uri nu doar pentru YouTube, ci si pentru MySpace, Facebook, America Online instant messaging”, a declarat Jamz Yaneza, director de cercetare al companiei Trend Micro.

“Toate site-urile de social networking au fost afectate de astfel de pagini”

Hackerii utilizeaza atacul YouTube pentru a trimite link-uri catre ceea ce se spune ca ar fi cele mai vizionate video cu site-ul Google de video-sharing.

In schimb, link-urile se conecteaza la replici convingator de realistice ale paginilor YouTube unde li se spune ca pentru a putea viziona fisierul video este nevoie de un update software.

Daca sunt de acord sa instaleze update-ul, permit hackerilor sa instaleze software malitioase, care pot sustrage date de pe computer, sau chiar sa preia computerele, a avertizat David Perry de la Trend Micro.

Victimele pot chiar sa nu-si dea seama de invazie din moment ce software-ul hackerilor se poate lega la website-ul real YouTube si deschide video-ul promis.

Desi unii utilizatorii ar putea suspecta ca ceva nu este in ordine in legatura cu adresa obline sau “URL” a unei pagini false, cel mai intelept lucru este ca utilizatorii sa nu aiba incredere in link-uri, ci sa mearga direct pe YouTube pentru video-uri recomandate.

 

Autor:Brodoceanu Maria

Susa: www.news.yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *