Google Analytics suporta acum continut Adobe Flash

 

Google a anuntat ca lucreaza impreuna cu Adobe Systems pentru a permite utilizatorilor Google Analytics sa urmareasca continut Flash.

Tool-ul Google Analytics Tracking for Adobe Flash permite utilizatorilor tool-ului gratuit Google Analytics sa urmareasca pe paginile web continut Flash.

Anuntul este ultimul dintr-o serie de masuri intreprinse de Google pentru a face unealta de analiza mai atractiva pentru managerii IT.

De exemplu, Google a adaugat luna trecuta o serie de noi functii, precum generarea de rapoarte pentru clienti, o segmentare avansata si integrarea cu Google AdSense. Cu un an in urma, Google a lansat o functie pentru event-tracking pentru a ajuta companiile sa masoare mai precis cum utilizeaza vizitatorii elementele interactive de pe paginile web precum AJAX, JavaScript, filmele Flash, gadget-urile de pe pagina si alte tool-uri multimedia.

“In trecut, nu era oferita din principiu urmarirea Flash, iar fiecare implentare trebuia sa fie customizata”, a notat Nick Mihailovski, un specialist Google Analytics. “Mai mult, a existat o lipsa de standarde, iar dezvoltatorii care urmareau continutul Flash au trebuit sa-si creeze propriile procese pentru a face acest lucru”.

Dezvoltatorii Google au putut sa simplifice capacitatea tool-ului de a urmari Flash, Adobe Flex si ActionScript 3 prin transpunerea codului de urmarire Google Analytics in limbajul de programare ActionScript 3, a adaugat Google.

Noul tool include toate functiile in versiunea JavaScript a Google Analytics, precum campanie, page-view si event tracking.

Astfel, dezvoltatorii Flash pot verifica cum au vizionat utilizatorii video-urile dezvoltate de ei si pot determina ce tip de continut pot dezvolta pentru a atrage noi utilizatori.

Google furnizeaza biblioteci atat pentru Flash cat si pentru Flex pentru a usura pentru programatorii avansati ActionScript si designerii nontehnici utilizarea tool-ul de tracking Google Analytics Flash. In plus, Google furnizeaza intregul cod ActionScript 3 ca open source sub Apache License 2.0.

 

 

Sursa: www.computerworld.com

Autor: Emil Teodorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *