Facilitate noua pentru autoritatiile contractante pe e-licitatie.ro

 

Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) disponibil la adresa de Internet www.e-licitatie.ro permite un nou criteriu de atribuire – cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere economic – ca etapa finala in derularea licitatiilor electronice pentru procedurile de achizitii publice, informeaza ASSI.

 

“Daca pana in prezent a fost posibila desfasurarea licitatiilor electronice ca etapa finala a unei proceduri de atribuire avand criteriul de atribuire “pretul cel mai scazut”, din acest moment este pusa la dispozitia autoritatilor contractante aceasta noua facilitate, acordandu-se posibilitatea utilizarii ambelor criterii specificate in legislatia din domeniu”, se mentioneaza in comunicat.

 

Pe www.e-licitatie.ro licitatia electronica poate fi initiata numai dupa introducerea in sistem, de catre autoritatea contractanta, a informatiilor solicitate in mod automat de sistemul informatic iar in masura in care facilitatile tehnice ale sistemului permit aplicarea algoritmului de calcul stabilit de catre initiatorul procedurii.

 

Autoritatea contractanta are obligatia de a introduce in SEAP informatii referitoare la numarul de runde ale licitatiei electronice pe care le organizeaza, calendarul de desfasurare a acestora, precum si elementele ofertei care urmeaza sa faca obiectul procesului repetitiv de ofertare.

 

Utilizarea licitatiilor electronice prin www.e-licitatie.ro, dupa criteriul de atribuire “cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere economic”, permite imbunatatirea succesiva a ofertelor depuse de catre operatorii economici.

 

Implementarea acestei noi facilitati se inscrie in seria de imbunatatiri aduse www.e-licitatie.ro pentru a face fata cerintelor legislative din domeniul achizitiilor publice.

 

In sistemul electronic de achizitii publice erau inscrisi, pana la inceputul lunii mai, peste 10.000 de operatori economici, valoarea tranzactiilor realizate pe www.e-licitatie.ro depasind 168,36 milioane lei, de la 1 ianuarie 2007. ASSI a eliberat 10.043 de certificate digitale necesare autoritatilor contractante pentru a opera in sistemul electronic de achizitii publice.

 

ASSI este operatorul national al sistemului electronic de achizitii publice si urmareste crearea unei viziuni unitare nationale privind utilizarea serviciilor publice prin mijloace electronice, astfel incat cetatenii sa beneficieze de cresterea gradului de confort in relatia cu administratia publica.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Maiorescu Titu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *