Elevii invata Geografia Europei pe calculator

Intiutext, compania de software educational a grupului Softwin lanseaza noi lectii in format electronic pentru ciclul primar: „Geografie clasa a IV-a, Romania si Europa”. Conceput conform programei scolare si adaptat nevoilor elevilor de clasa a IV-a, produsul contine o colectie de harti interactive ale Romaniei si Europei si poate fi folosit atat la clasa in procesul de predare si evaluare cat si pentru studiul individual.

„Geografie clasa a IV-a, Romania si Europa” include sinteze teoretice si o serie de teste interactive pentru evaluarea cunostintelor. Hartile se pot suprapune astfel incat elevii sa poata compara mai multe zone geografice, descoperind relieful, apele, vegetatia, animalele salbatice, locuitorii si asezarile omenesti, resursele naturale, activitatile economice si organizarea administrativa.

Prin modulul “Cu geografia in ranita” – o colectie unica de informatii inedite de tip „Stiati ca?”, legende populare cu continut geografic si fotografii reprezentative, elevii vor descoperi cele mai frumoase locuri din Europa si Romania si povestile acestora. De asemenea, copiii isi vor putea construi propriul portofoliu de ilustratii. In plus, la sfarsitul lectiilor ei isi pot verifica cunostintele cu ajutorul setului de teste si exercitii de evaluare si recapitulare sau prin intermediul colectiei de jocuri geografice interactive de tip puzzle si quiz.

„Invatarea geografiei devine o adevarata calatorie virtuala prin Europa. Informatiile despre zonele geografice sunt transformate intr-un continut multimedia, pentru ca elevii sa retina usor, iar lectia sa devina o placere pentru ei”, a declarat Mariuca Talpes, director general Intuitext.
Sursa: Soft.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *