ECDL Romania sustine siguranta pe Internet si in 2009

In perioada 15 decembrie 2008 – 5 februarie 2009 se desfasoara la nivel national competitia Safer Internet Day 2009 avand tema „Familia mea Internauta”, la care pot participa copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 19 ani. ECDL ROMANIA sustine siguranta pe Internet si in acest an, urmand sa fie alaturi de castigatorii concursului chiar de Ziua Sigurantei pe Internet, marti 10 februarie a.c.

Safer Internet Day are loc anual in luna Februarie, avand rolul de a promova utilizarea mai sigura si mai responsabila a Internet-ului si a tehnologiilor online, in special in randul copiilor si tinerilor din intreaga lume. A VI-a editie “Safer Internet Day 2009” va avea loc pe data de 10 Februarie 2009, fiind celebrata in peste 50 de tari din intreaga lume. La nivel national, Consortiul Sigur.info, format din Organizatia Salvati Copiii România, Positive Media si Focus – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual, organizeaza concursul cu tema ‘Familia mea Internauta!’. Competitia are ca scop constientizarea de catre copii si tineri, dar si de catre parinti, a pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.

Ca si editia trecuta, ECDL ROMANIA sustine aceasta initiativa, implicandu-se direct, ca sponsor al evenimetului. Siguranta informationala reprezinta un aspect important intr-o lume in care Internetul castiga din ce in ce mai mult teren, ECDL ROMANIA incurajand folosirea Internetului intr-un mod pozitiv, util si eficient.

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: George Calinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *