Do IT safe – Smart Security Workshop

 

EESTEC Bucharest are prilejul de a va anunta evenimentul IT al anului dedicat studentilor. In saptamana 27 octombrie – 2 noiembrie, va avea loc workshop-ul international dedicat securitatii informatice “do IT safe – Smart Security”.

Evenimentul va fi gazduit de Universitatea “Politehnica” din Bucuresti si va reuni nume grele din industria de profil, precum si studenti romani si straini deopotriva. Cu aceasta ocazie, studentii vor putea lua contact direct cu specialisti din domeniu si vor putea participa la training-uri specializate, seminarii si prezentari de tehnologii avansate in combaterea atacurilor informatice, direct de pe bancile facultatii.

 

Un subiect tot mai dezbatut in ultimul timp este securitatea informatiei. Fie ca este vorba de date personale, de secrete comerciale sau de stat, informatia circula liber din ce in ce mai mult in secolul vitezei. Atacurile informatice au devenit un subiect tot mai dezbatut, fie ca este vorba de atacurile teribiliste ale unor pusti care se intituleaza cu mandrie „hackeri”, la fraude online si atacuri informatice concertate. Odata cu terorismul ‘kamikaze’ a aparut un nou tip de terorism, cel informatic. Intr-o lume in care calculatorul a devenit bun comun, este firesc sa te intrebi cat de sigur esti, de fapt, in propria ta camera, in fata lui. Evenimentul vine in intampinarea acestor noi probleme, isi propune in premiera sa starneasca apetitul posibililor viitori specialisti in acest domeniu de varf, fie ca este vorba de specialisti in sisteme de supraveghere si securitate, de ingineri IT sau programatori.

Agenda evenimentului va cuprinde cinci zile de cursuri, seminarii si prezentari de tehnologie, direct de la cei care le dezvolta, nu vor lipsi nici demonstratiile hands-on, toate aspectele planificarii si implementarii unui sistem de securitate profesionist. Dintre cuvintele ce se vor auzi atunci, putem enumera: camere CCTV si IP, access token, advanced biometrics, LDAP, VPN, firewall, virusi , troieni, spyware si lista continua.

Preocuparea pentru securitatea informatica a atins un nivel global. In intampinarea acestei stari, de fapt, am invitat studenti de la universitati tehnice din Europa, fiind anuntati peste douazeci de participanti straini, care vor lua parte la seminarele tehnice organizate. Dorim un schimb de experienta, o comunicare transfrontaliera, interculturala, care sa cristalizeze cunostintele dobandite aici pentru a le putea pune intr-o perspectiva de ansamblu.

Electrical Engineering STudents’ European assoCiation este o organizatie apolitica, non-guvernamentala si non-profit, care se adreseaza si antreneaza prin activitatile sale studenti din universitati, institute si scoli tehnice cu profil electric din Europa. Principalul scop al EESTEC este promovarea, stabilirea si dezvoltarea contactelor internationale si a schimbului de idei dintre studentii de la facultati cu profil electric.

 

Autor: Gabriel Florian

Sursa: Soft.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *