Criptare full-disk pentru toate drive-urile computer

Sase din cei mai mari producatori de drive-uri computer au publicat specificatiile finale ale unui standard de criptare full-disk care poate fi utilizat pentru toate hard disk-urile, solid state drive-uri (SSD) si aplicatii encryption key management.

Odata activata, orice disk care utilizeaza specificatia va fi blocat fara o parola – iar parola va fi solicitata chiar inainte de boot-area computerului.

Cele trei specificatii The Trusted Computing Group (TCG) acopera dispozitive de stocare din laptop-uri si computere desktop, precum si drive-uri enterprise-class utilizate in servere si disk storage arrays.

Prin utilizarea unei singure specificatii de criptare full-disk, toti producatorii de drive-uri pot securiza produsele lor firmware, scazand costurile de productie si crescand eficienta tehnologiei de securitate.

Pentru companiile care doresc securizarea PC-urilor, laptop-urilor si serverelor, criptarea hardware standardizata se traduce intr-o configurare minima a securitatii la instalare, alaturi de o performanta ridicata la costuri mici. Specificatiile permit suport pentru un control strict al accesului si, odata setata la nivel de management, criptarea nu poate fi inchisa de end-useri.

Oricand un sistem de operare sau o aplicatie care scrie date pe un drive self-encripting, nu exista niciun blocaj creat de software.

TCG include companiile Fujitsu, Hitachi GST, Seagate Technology, Samsung, Toshiba, Western Digital, Wave Systems, LSI Corp., ULink Technology si IBM.

 

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *