Cresc fondurile structurale in IT&C

In mai putin de o luna de la lansarea apelului pentru prima operatiune din fondurile structurale destinate sectorului IT&C, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a inregistrat 50 de proiecte, , informeaza MCTI.

Proiectele din operatiunea MCTI intitulata “Sprijinirea accesului la internet si la serviciile conexe”, au o valoare totala de 3,35 milioane lei (920.000 de euro). Pentru aceasta operatiune au fost alocate fonduri in valoare totala de 29,5 milioane lei (noua milioane de euro), iar suma maxima cu care poate fi finantat un proiect poate ajunge la 82.000 lei (25.000 de euro). Rata de cofinantare europeana este de maximum 80 la suta pentru IMM-uri si 95 la suta pentru ONG-uri, se precizeaza in comunicat.

Operatiunea lansata de MCTI face parte din Domeniul Major de Interventie 1, “Sustinerea utilizarii tehnologiei informatiei si comunicatiilor”, Axa Prioritara 3, “IT&C pentru sectoarele privat si public” si se adreseaza IMM-urilor si ONG-urilor, fiind menita sa stimuleze cererea de servicii de tip Broadband la nivel national, precum si achizitionarea de calculatoare pentru fiecare punct de lucru si/sau echipamente si servicii conexe necesare pentru o retea de maximum zece computere. Totodata, acestea pot primi finantare europeana nerambursabila si pentru alte proiecte, care au in vedere achizitionarea de servere si softuri, imprimante (A4/A3), scannere si camere web pentru videoconferinte pentru fiecare punct de lucru, dar nu mai mult de zece, se mai precizeaza in comunicatul MCTI.

De asemenea, IMM-urile si ONG-urile pot accesa fonduri europene si pentru cumpararea de licente software, realizarea de website-uri si achizitionarea si implementarea solutiei de semnatura electronica.

Depunerea proiectelor a inceput in 21 aprilie si continua pana la 22 august, ora 16,00. Adresa la care se inscriu proiectele on-line este http://fonduri.mcti.ro/, urmand ca, in termen de trei zile lucratoare de la inregistrarea on-line, proiectul sa fie depus la registratura MCTI.

MCTI participa la Computer & Electronics Romanian Fair (CERF) cu stand propriu, de unde se pot obtine informatii despre fondurile structurale direct de la reprezentantii Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale. Standul MCTI este situat in pavilionul 16 al Complexului Expozitional Romexpo. Eventuale intrebari cu privire la fondurile structurale in domeniul IT&C pot fi adresate si la adresa de e-mail fonduri@mcti.ro.

Sursa: MCTI ( www.mcti.ro )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *