Comunicatiile electronice, telefonice si SMS-urile sunt inregistrate

In momentul de fata toate convorbirile telefonice din Romania, atat din retele fixe, cat si din retele mobile si toate SMS-urile trimise de populatie, vor fi inregistrate de catre operatori si pastrate timp de 6 luni, incepand de astazi. Acest lucru se va intampla in baza Legii 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice.

De asemenea, procurorii pot avea acces la toate aceste informatii, in cazul in care datele stocate de operatori indica pregatirea unei infractiuni grave sau savarsirea acesteia. Continutul convorbirilor telefonice poate fi preluat direct de catre procurori in caz de urgenta, “cand intarzierea obtinerii autorizarii din partea judecatorilor ar aduce grave prejudicii urmariri penale ori indeplinirii obligatiilor pe care si le-a asumat Romania ca stat membru al Uniunii Europene”.

Incepand cu luna martie 2009, nu doar apelurile telefonice si SMS-urile vor fi inregistrate, ci si mesajele e-mail, adresele fizice si IP ale utilizatorilor de Internet, numele si adresele fizice ale acestora, precum si ora si data conectarii si deconectarii de la Internet.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Brodoceanu Ana-Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *