Comisia Europeana va amenda Intel

Comisia-Europeana-Soft.roCa sa ajungi in varf trebuie sa mai si platesti. Iata ca si Intel a aflat ca trebuie sa mai si plateasca. Comisia Europeana a anuntat ca va sanctiona grupul american Intel, inclusiv o amenda, pentru practici anticoncurentiale pe piata procesoarelor pentru computere personale, acuzand gigantul IT ca a abuzat de pozitia dominanta in defavoarea principalului rival, AMD.

CE va arata ca grupul american Intel , cel mai mare producator de procesoare din lume, a platit producatorii de computere pentru a-i determina sa amane sau sa anuleze produse bazate pe platformele oferite de compania rivala AMD, potrivit unor surse apropiate discutiilor.

Suma cu care urmeaza sa fie amendat gigantul IT nu este cunoscuta. Cea mai mare amenda impusa de CE pentru abuzarea de pozitia dominanta pe piata s-a ridicat la 497 milioane euro si a vizat grupul american Microsoft, in urma unei anchete incheiata pe 24 martie 2004.

Comisia va indica Intel un termen limita pana la care grupul trebuie sa puna capat acestor practici, considerate ilegale de Executivul comunitar, potrivit acelorasi surse.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *