Comisia Europeana cu ochii pe Microsoft

Comisia Europeana va analiza daca masurile anuntate de Microsoft pentru imbunatatirea accesului utilizatorilor de sisteme open-source la aplicatiile Microsoft Office vor oferi acestora o posibilitate mai mare de alegere, transmite Reuters.

CE “va investiga daca sprijinul anuntat de Microsoft pentru formatul documentelor deschise (ODF – Open Document Format) va imbunatati interoperabilitatea si va permite consumatorilor sa proceseze si sa faca schimb de documente prin intermediul aplicatiilor informatice dorite”, se arata intr-un comunicat al Executivului UE.

Microsoft a anuntat miercuri ca, la inceputul anului viitor, utilizatorii de sisteme open-source vor putea sa foloseasca mai usor Microsoft Office. Astfel, utilizatorii Microsoft Office vor putea deschide, edita si salva documente primite in formatul ODF.

Comisia Europeana a amendat Microsoft cu o suma totala de 1,68 miliarde euro, incepand din 2004, in mare parte pentru ca nu a asigurat conditii corespunzatoare de interoperabilitate intre sistemul de operare Windows si alte aplicatii.

Sursa: Reuters

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *