China blocheaza accesul la Twiter

Tiananmen-Twitter-China-Soft.roDupa ce a blocat accesul la YouTube, administratia chineza a blocat, marti, accesul internautilor la reteaua de micro-blogging Twitter si la serviciul de posta electronica Hotmail, cu doua zile inainte de implinirea a 20 de ani de la luptele sangeroase din piata Tiananmen din Beijing.

Chinezi care foloseau serviciile Twitter au protestat vehement pe alte site-uri impotriva restrictionarii accesului la reteaua de micro-blogging.

Joi se implinesc 20 de ani de la revoltele sangeroase din piata Tiananmen din Beijing, moment in care fortele militare ale Partidului Comunist chinez au reprimat violent o demonstratie maraton a studentilor si muncitorilor, ale caror principale revendicari tineau de democratizarea sistemului de guvernamant. Potrivit unui raport al autoritatilor de la Beijing, 241 de persoane au murit, dintre care 36 de studenti, dar autoritatile centrale nu au publicat niciodata bilantul, calificand miscarea drept o rebeliune contra-revolutionara.

Cu toate ca China are oficial cel mai mare numar de internauti din lume, guvernul de la Beijing monitorizeaza atent activitatea online a chinezilor si cenzureaza continuturile care nu sunt in linie cu politica Partidului Comunist.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *