Check Point faciliteaza autentificarea accesului de la distanta

 

DynamicID – prima solutie care ofera coduri de acces prin SMS fara a fi nevoie de un server dedicat.

 Check Point® Software Technologies Ltd., liderul mondial în securitate internet, a anuntat lansarea unei noi tehnologii de autentificare care îmbunatateste dispozitivele mobile pentru a creste siguranta retelelor companiilor.

În timp ce alte solutii necesita mai multe procese, Check Point DynamicID™ este prima solutie care trimite, sub forma unui mesaj text, informatiile de autentificare ale angajatului direct pe telefonul mobil sau pe un alt dispozitiv mobil. DynamicID simplifica managementul accesului de la distanta atât pentru administratori, cât si pentru utilizatorii dispozitivelor mobile, prin eliminarea cardurilor si a stickurilor de autentificare.

Check Point DynamicID face pentru companii instalarea si managementul Serviciului de Mesagerie Scurta (SMS) pe baza parolelor unice (OTP) ca parte a autentificarii duble mai simple si la un mai bun raport calitate-pret. În schimbul instalarii unui server dedicat care sa genereze parole aleatorii si a folosirii unui serviciu mobil care sa transmita aceste parole prin SMS, DynamicID integreaza aceste functionalitati într-o singura solutie.

“Prin folosirea parolelor aleatorii care sunt valabile pentru o anumita perioada de timp, companiile adauga înca un nivel de securitate la reteaua lor“, a declarat Dr. Dorit Dor, vicepresedinte pentru produse, Check Point. “Prin intermediul DynamicID, clientii primesc pe telefonul mobil informatiile pentru autentificare, fara a mai fi nevoie de un server dedicat. În acest fel se elimina necesitatea cardurilor sau a stickurilor care sunt usor de pierdut sau de ratacit“, a completat Dorit Dor.

De asemenea, DynamicID ofera companiilor o cale mult mai simpla de a se supune standardelor, cum ar fi cele de securitate pentru industria de plata pe baza de card (PCI), care necesita autentificare dubla. O parola unica (OTP) transmisa prin DynamicID expira odata ce a fost folosita sau dupa o anumita perioada stabilita de catre administrator. DynamicID include gateway-urile pentru acces securizat de la distanta Check Point Connectra NGX R66.

 

 

Autor: Titulescu Mihai

Sursa: Check Point

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *