CG&GC IT S.A. implementeaza un nou sistem de management integrat

Firma CG&GC IT S.A. a demarat in luna martie 2008 proiectul “Cresterea competitivitatii produselor si serviciilor oferite in piata de CG&GC – prin implementarea unui sistem de management performant”, prin care se urmareste acreditarea ISO mediu 14001 si certificarea ORNISS pentru securitate industriala si acces la informatii secrete.

Proiectul beneficiaza de finantare europeana, linia de buget Phare/ RO/2005/17-553.04.01, schema de finantare “Asistenta IMM pentru achizitionarea de servicii de consultanta in afaceri“ in proportie de 55%, restul finantarii fiind acoperita din bugetul propriu si se deruleaza pe o perioada de 12 luni.

Andreea Gâtman, Coordonator Departamentul Proiecte Europene in cadrul firmei si Project Manager a declarat: “Permanent firma a dorit sa isi îmbunatateasca prezenta pe piata IT în functie de nevoile si cerintele clientilor însa presiunile concurentiale ale acestei pieti extrem de dinamice a subliniat necesitatea evidentierii companiei prin intermediul unor diferentiatori de calitate recunoscuti pe plan international. Astfel de diferentiatori pot fi implementarea si certificarea sistemelor de management al calitatii 9001 si de mediu ISO 14001, iar specific pentru firmele din domeniul IT care dezvolta proiecte pentru instutiile publice managementul documentelor securizate.”

Raportul ANIMMC “Situatia si necesitatile intreprinderilor mici si mijlocii din Romania” subliniaza clar importanta implementarii acestor sisteme, si de asemenea faptul ca lipsa lor cat si lipsa interesului fata de implementarea acestor standarde in afaceri denota imaturitatea antreprenoriala de care piata romaneasca inca da dovada.

CG&GC IT&C a implementat standardul de management al calitatii ISO 9001 inca din 2003 trecand deja prin 2 certificari de catre organisme international acreditate, intelegând ca implementarea standardelor international agreate si recunoscute reprezinta un indicator de performanta in piata.

Activitatile de baza ale proiectului se refera la instruirea personalului – pentru implementarea sistemului de management ISO mediu 14 001 si a certificarii ORNISS pentru securitate industriala si acces la informatii secrete, precum si la obtinerea acreditarii si pentru cele doua standarde. Adiacent, se vor achizitiona echipamente strict necesare implementarii si respectarii acestor standarde, cum ar fi un copiator tip Smart Documents. in acest moment, proiectul se afla in etapa de training si pregatire audit pentru sistemul de management ISO 14 001 care se deruleaza in paralel cu serviciul de consultanta privind implementarea si certificarea ORNISS. Se estimeaza obtinerea certificarilor in luna octombrie 2008.
Sursa: www.cg-gc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *