Cele mai multe spam-uri vin din SUA, Brazilia si Romania

Spam-Soft.roSe pare ca programatorii din Romania isi pun calitatile in valoare nu numai la capitolul lucrurilor bune. In prezent, tara noastra ocupa, la sfarsitul primului trimestru, locul trei intr-un clasament al surselor mesajelor de tip spam, cu o cota de 5,8%, dupa SUA, cu 11,61%, si Brazilia, cu 11,5%, potrivit unui studiu realizat de producatorul de solutii informatice de securitate Panda.

Mai putin de 7% din e-mail-urile care au ajuns la companii au fost corespondenta legala, iar 90,92% au fost spam, in timp ce 1,66% au fost infectate cu diverse tipuri de malware.

Firma de securitate a analizat, prin serviciul de gestionare si curatare a postei electronice Trust Layer, 69 de milioane de mesaje e-mail transmise in primul trimestru.

Cantitatea de spam detectata in perioada ianuarie – martie a crescut usor in raport cu aceeasi perioada din 2008, cand ponderea spam-ului a reprezentat 89,88% din totalul e-mail-urilor primite de companii.

Cea mai mare parte a acestor spam-uri au fost distribuite prin intermediul retelelor de calculatoare “zombie”, cunoscute sub denumirea “botnet”, respectiv PC-urile care au fost infectate cu un program ce permite hackerilor sa preia controlul pentru a le folosi ca gazda a unor activitati malitioase, cum ar fi, in cele mai multe cazuri, transmiterea de spam de control.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *