Atacuri phishing prin sms, marca LG

Un nou atac de tip phishing prin SMS, in urma carora destinatarii sunt instiintati ca au castigat un premiu in valoare de 2.000 euro, ii streseaza pe reprezentantii LG Romania in ultimele zile. Atacurile persista de aproape un an.

“Din iunie 2007, numele LG dar si al altor companii de IT si electronice este folosit in atacuri de tip phishing, in special prin SMS-uri. Au fost si pauze, insa atacurile au reinceput de o saptamana. Am fost deja contactati de mai multe sute de oameni care s-au plans ca au primit mesaje inselatoare”, a declarat Daniela Predut, marketing manager si PR specialist al LG Electronics Romania S.R.L.

Aceasta a declarat ca nu cunoaste numarul pagubitilor, dar ca acestia exista cu siguranta, altfel atacurile ar fi incetat.

Cel mai recent atac phishing care foloseste numele LG indeamna destinatarii sa sune la numarul de pe care a fost trimis mesajul, in schimbul premiului de 2.000 euro cerandu-li-se sa comunice codul de reincarcare al unei cartele de telefon. Mesajul contine greseli gramaticale.

Sursa: LG ( http://ro.lge.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *