ASUS lanseaza ROG Rampage II Extreme

 

ASUS, lider pe piata producatorilor de placi de baza, a lansat Republic of Gamers (ROG) Rampage II Extreme, cea mai avansata si mai performanta platforma a momentului.

Aceasta integreaza in cadrul arhitecturii sale cele mai recente inovatii si componente, precum cel mai nou chipset Intel si “SLI/CrossFireX on Demand”, oferind performante deosebite gratie suportului pentru noua serie de microprocesoare Intel si pentru tehnologiile Multi-GPU: 3-Way SLI si CrossFireX™. ROG Rampage II Extreme respecta si continua promisiunea seriei “Republic of Gamers”, aceea de a oferi comunitatii de utilizatori de overclocking si de jocuri serioase produse avansate, capabile sa redefineasca limitele operarii.

ROG Rampage II Extreme beneficiaza de ROG Extreme Engine, un sistem de management al alimentarii cu mai multe faze – 16 faze pentru procesor si cate 3 faze pentru QPI/DRAM, Northbridge si pentru memorie – avand condensatori premium din polimeri, de tip Multilayer (ML Caps), care asigura stabilitatea alimentarii in conditiile unor solicitari extreme. Gratie acestui sistem, utilizatorii vor putea extinde capabilitatile noii platforme ASUS.

Totodata, ROG Rampage II Extreme include si uneltele TweakIt si ProbeIt, necesare pentru overclocking si pentru monitorizarea frecventelor si a tensiunilor direct de pe placa de baza, in vederea obtinerii intr-un mod rapid si convenabil a unor performante maxime din partea sistemului.

ROG Rampage II Extreme ofera suport pentru noua serie de procesoare Intel, oferindu-le utilizatorilor ocazia de a valorifica atuurile noii micro-arhitecturi de procesoare: viteze sporite, capacitate multitasking imbunatatita, suport pentru memoriile DDR3-1800(OC) si o mai buna eficienta energetica.

Pentru a permite exploatarea la maxim, prin overclocking, a noii generatii de procesoare, ROG Rampage II Extreme se bazeaza pe ROG Extreme Engine. Acesta este un sistem ce asigura managementul dinamic al electro-alimentarii cu mai multe faze si foloseste condensatorii premium “ML Caps” pentru asigurarea stabilitatii electro-alimentarii in cazul supratensiunilor, prin micsorarea ESR (Equivalent Series Resistance), protejand componentele critice: procesorul, memoria sistemului si Northbridge-ul.

Gratie suportului pentru cel mai nou chipset Intel si a posibilitatilor de overclocking facilitate de ROG Extreme Engine, platforma ROG Rampage II Extreme este pregatita sa ridice sistemul la un nou nivel de performanta.

Overclocking realizat hardware prin TweakIt si ProbeIt

Pentru a ajuta utilizatorii sa-si dezvolte prin overclocking cele mai rapide sisteme in cel mai scurt timp, ROG Rampage II Extreme ofera doua solutii inovative: TweakIt si ProbeIt. TweakIt permite modificarea in timp real a frecventelor, a tensiunilor si a altor parametri cu ajutorul unui “joystick” situat pe placa de baza, chiar si atunci cand ruleaza utilitarul de “benchmark”.

Aceasta procedura nu este una software, actionarea prin TweakIt fiind exclusiv de natura hardware. Pe de alta parte, ProbeIt se ocupa de estimari pe baza informatiilor preluate de la punctele de masurare de pe placa, demarcand clar pana unde vor putea merge utilizatorii cu modificarile lor, urmarind un multitester. Placa dispune de opt seturi de puncte de masura.

Suport SLI si CrossFireX prin “SLI/CrossFireX on Demand”

O platforma cu chipset Intel si cu tehnologie video SLI constituie visul oricarui utilizator de overclocking. Multi dintre acestia si-au pus chiar in pericol placile de baza pierzand garantiile prin folosirea de drivere SLI “sparte” pe platfome nelicentiate. ROG Rampage II Extreme ofera insa facilitatea “SLI/CrossFireX on Demand”, cu suport pentru 3-Way SLI. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a putea rula o configuratie CrossFireX sau una SLI. Indiferent de calea aleasa, jucatorii se vor putea bucura de performante grafice la un nivel fara precedent.

Specificatii:

Memorie: arhitectura Triple channel; 6 x DIMM, max. 12 GB, DDR3 1800 (OC) / 1600 (OC) / 1333 / 1066 / MHz, non-ECC, unbuffered

VGA: Tehnologie Multi-GPU

Sloturi de expansiune: 3 sloturi PCIe2.0 x16, cu suport x16, x8, x8, sau dual x16; 2 sloturi PCIe2.0 x1 ( Slotul PCIEx1_1 (negru) poate fi folosit ca slot audio); 1 slot PCI 2.2

Optiuni de stocare: 7 porturi SATA 3.0 Gb/s; 1 port eSATA 3.0 Gb/s; 1 x UltraDMA 133, pentru pana la 2 dispozitive PATA

Retea: Dual Gigabit LAN cu suport Teaming, ambele cu AI NET2

Sunet High Definition: SupremeFX X-Fi Audio cu suport EAX4.0

Conexiune IEEE 1394a: 2 porturi 1394a

Conexiuni USB: 12 porturi USB 2.0

Facilitati exclusive pentru overclocking ROG Exclusive: TweakIt; ProbeIt; Extreme Engine cu ML Caps; CPU Level Up

Format: ATX Form Factor, 12” x 10,6” (30,5 cm x 26,9 cm)

 

 

Autor: Gabriel Florian

Sursa: ASUS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *