Acer pe prima pozitie pe piata de notebook-uri din Europa de Vest

 

Acer a obtinut prima pozitie in Europa de Vest pentru PC-urile distribuite, uzurpand pozitia Hewlett-Packard si situandu-se in fata Dell.

Potivit Gartner, piata PC-urilor din Europa de Vest a crescut cu 24.3% in al treilea trimestru, mini-notebook-urile fiind cele care au generat aceasta crestere generala.

Distributiile de PC-uri in Europa de Vest au totalizat 17.2 milioane de unitati in al treilea trimestru al 2008, o crestere cu 24.3% fata de perioada similara a anului trecut.

Piata PC-urilor din Europa de Vest a continut sa creasca in decursul anului 2008, aproape toate tarile din regiune au inregistrat cresteri puternice datorate mini-notebook-urilor.

“Pozitia pe piata a vanzatorilor a fost in mare parte stabilitata in functie de cei care vindeau mini-notebook-uri si de cei care nu”, a precizat Ranjit Atwal, analist Gartner.

“Rezultatul este ca Acer a trecut pe prima pozitie in Europa de Vest, situandu-se pentru prima data in fata Hewlett-Packard”.

In ciuda unei agitatii economice generale, cererea de pe piata consumer PC a fost puternica in cel de al treilea trimestru al 2008. Insa, piata professional a resimtit impactul, deoarece piata desktop a scazut cu 3%, iar piata totala professional a crescut cu doar 5%.

Gartner estimeaza ca piata PC va scadea in cel de al patrulea trimestru si in 2009, chiar si in cazul unei cresteri in distributia de mini-notebook-uri.

“Este imposibil ca piata PC sa evite impactul negativ al factorilor macro-economici, care afecteaza atat piata business cat si pe cea consumer”, a spus Atwal. “Ne asteptam ca organizatiile sa pastreze mai mult timp PC-urile, iar consumatorii sa amane cumpararea de alte PC-uri. Aceasta va determina un puternic razboi al preturilor si o mai mare consolidare a pietei”.

 

 

Sursa: www.computerweekly.com

Autor: Mihaela Radulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *