A fost lansat noul browser Opera 9.5

Compania norvegiana Opera a anuntat lansarea noului sau browser, Opera 9,5, cunoscut si sub numele de cod Kestrel, despre care afirma ca este “cel mai rapid si mai puternic browser” disponibil la ora actuala.

Ultima versiune a browserului aduce imbunatatiri de viteza si performanta datorita unui nou engine de procesare, care rezolva si o serie de probleme legate de compatibilitatea cu standardele web, Opera 9.5 fiind primul browser in versiune oficiala care trece testul Acid3.

Ca functionalitati noi, in Kestrel se remarca cea de Quick Find, care permite o cautare amanuntita in history-ul browserului, Opera Link, ce permite sincronizarea bookmark-urilor si a datelor personale intre mai multe browsere Opera, de pe diferite device-uri, inclusiv browserele de pe telefonul mobil, Opera Mobile si Opera Mini, si functionalitatea numita Speed Dial (in imagine), care grupeaza site-urile favorite si vizitate frecvent intr-o interfata vizuala prietenoasa, facandu-le accesibile cu un singur click.

Kestrel are si o securitate imbunatatita, protejand mai bine utilizatorul de site-urile cu malware, permitand blocarea content-ului nedorit, si avand un filtru anti-phishing mai buni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *