A aparut Mobile Security Enterprise Edition – Kaspersky

 

Kaspersky Lab anunta lansarea Mobile Security Enterprise Edition, solutie de securitate destinata utilizatorilor de smartphone-uri din cadrul companiilor, care folosesc sistemele de operare Windows Mobile si Symbian.

Telefoanele mobile de tip smartphone, pe care le folosesc angajatii companiilor, au devenit un punct de atractie pentru atacurile informatice. Amenintari precum virusi, mesaje spam sau atacuri in retea reprezinta un pericol pentru utilizatorii care isi folosesc telefonul pentru stocarea datelor confidentiale sau a emailurilor companiei.

Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition ofera protectie telefonului impotriva virusilor, a mesajelor SMS spam, dar si un firewall pentru monitorizarea activitatii in retea. Modulul antivirus scaneaza automat toate fisierele care patrund in dispozitivul mobil si poate lansa o scanare completa la cererea utilizatorului. Toate obiectele infectate vor fi sterse sau mutate in carantina. Pentru a fi la zi cu noile amenintari aparute, Mobile Security poate fi actualizat prin intermediul mai multor cai – fie prin conexiune directa la internet, fie prin sincronizarea telefonului cu un PC.

Modulul anti-spam pentru SMS filtreaza mesajele nedorite si protejeaza utilizatorul impotriva tentativelor de tip phishing, in timp ce firewall-ul opreste atacurile hackerilor sau a diferitelor tipuri de virusi de retea.

Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition este singura solutie de securitate pentru companii, care combina functiile antivirus si anti-spam cu cea de protectie a datelor in cazul pierderii sau furtului. Daca dispozitivul mobil este pierdut sau furat, optiunea Anti-Theft ii permite administratorului retelei IT a companiei sa trimita un mesaj codat pe numarul telefonului, care poate bloca accesul la datele din memorie sau le poate sterge. In cazul in care cartela SIM este schimbata, functia SIM-Watch a Kaspersky Mobile Security va trimite un mesaj ascuns proprietarului smartphone-ului cu noul numar de telefon. Cu ajutorul informatiilor primite, administratorul poate sterge memoria telefonului, chiar daca SIM-ul a fost schimbat. In majoritatea cazurilor, reprezentantii legii pot identifica destinatia smartphone-ului cu ajutorul numarului de telefon si il pot returna proprietarului.

Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition poate fi instalat si administrat indiferent de numarul dispozitivelor mobile sau a locatiei. Prin intermediul Kaspersky Administrative Kit, administratorii IT ai companiilor pot monitoriza si controla activitatea de protectie a telefonului, indiferent daca utilizatorul este la birou sau in afara lui.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele stiri legate de malware, consultati www.viruslist.com

 

 

Autor: George Calinescu

Sursa: Soft.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *