A aparut hot spot-ul portabil

Hotspot-Portabil-Soft.roMulti dintre noi cred ca isi doresc sa aiba in posesie un hot spot portabil. Este mult mai usor sa intri intr-o cafenea sau restaurant si sa utilizezi laptopul decat sa il folosesti acasa.

Novatel MiFi 2200 este, dupa cum a anuntat “The New York Times”, un router 3G portabil ce indeplineste inedita functie de “umbrela Wi-Fi” personala.

Modemurile portabile sunt acum la indemana multora dintre utilizatorii de internet, dar acest gadget – cam de marimea unei carti de credit – este si mai avansat, pentru ca le permite utilizatorilor sa beneficieze de propria retea Wi-Fi, parolata, care, in plus, poate fi folosita si de alte persoane (numarul maxim suportat fiind de cinci utilizatori).

Prin urmare, routerul primeste semnalul asemenea oricarui alt modem portabil, dar il si distribuie intr-o miniretea wireless, cu o acoperire de aproximativ noua metri.

Bateria noului produs este reincarcabila, are o autonomie de 40 de ore in stand-by si 4 ore de functionare. Una dintre functiile utile ale routerului este intrarea in sleep mode dupa aproximativ 30 de minute in care nu este folosit, pentru a economisi bateria. Cand se afla in sleep mode, reteaua Wi-Fi nu este disponibila. Cand se afla la incarcat insa, routerul functioneaza in continuare, furnizand semnal de internet.

Routerul, care emite semnal puternic chiar daca este in buzunar sau intr-o geanta, poate fi utilizat de posesorii de laptopuri, iPhone, iPod sau PSP.

Novatel MiFi le permite utilizatorilor sa beneficieze de propria retea Wi-Fi parolata, care, in plus, poate fi folosita si de alte persoane (numarul maxim suportat fiind de cinci utilizatori).

Sa speram ca modelul, sau macar solutia, sa fie devina populara si in romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *