O noua serie Vapor-X de la Sapphire

sapphire-radeon-hd-4870-toxicSapphire Technology lanseaza o noua serie de placi grafice Vapor-X pentru a sustine noile sale versiuni de HD 4870 si HD 4850.

 

Construite cu PCB-uri special create de catre SAPPHIRE aceste noi modele vor aduce beneficiile sistemelor de racire Vapor-X – racire mai silentioasa si mai eficienta – spre o gama mai larga de utilizatori. Un nou cooler cu un design distinctiv evidentiaza noua serie Vapor-X atat in design cat si in performanta.

 

SAPPHIRE HD 4870 Vapor-X Edition dispune pentru prima data de o echipare cu 2GB sau 1GB de memorie DDR5 si frecvente de 750 MHz pentru nucleu, respectiv 900 MHz pentru memorie. SAPPHIRE HD 4850 Vapor-X Edition detine 512MB GDDR3 si functioneaza la o frecventa de 625 MHZ pentru nucleu si 993 MHz pentru memorie.

 

Placile grafice SAPPHIRE din seria HD 4800 integraza cea mai recenta tehnologie ATI Avivo™ HD pentru un mod de afisare video avansat. Ele dispun de o a doua generatie UVD (Unified Video decoder) care ajuta la reducerea considerabila a incarcarii CPU-ului si ofera o decodare cursiva a continutului Blu-ray™ si HD DVD atat pentru codecurile VC-1 si H.264, cat si pentru fisierele Mpeg. Placile dispun atat de un conector HDMI cat si de iesiri DVI si VGA, pentru o versatilitate maxima in cazul alegerii display-ului potrivit. De asemenea, pot fi folosite doua display-uri simultan.

Despre Vapor-X

 

Vapor-X are la baza tehnologia Vapor Chamber care functioneaza pe aceleasi principii folosite de tehnologia heatpipe. Un agent de racire lichid este vaporizat pe o suprafata fierbinte, vaporii rezultati fiind condensati pe o suprafata rece pentru ca mai apoi sa fie redirectionati spre suprafata fierbinte. Procesul de reciclare are loc intr-o incinta ermetica si este controlat de un sistem complex de vase comunicante. Incinta sistemelor SAPPHIRE Vapor-X este foarte ingusta si face contact direct cu cipul grafic.

Seria TOXIC este compusa din produse ce incorporeaza un sistem de racire hibrid si combina sistemul Vapor-X cu tehnologia heatpipe si radiatoare cu striatii pentru o mai mare eficienta. Intregul sistem este racit de un ventilator care indeparteaza caldura de pe incinta cu vapori, memorii si de pe celelalte componente, pentru a spori si mai mult nivelul de performanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *