GTS Central Europe se situeaza si in 2008 pe trendul istoric de crestere

GTS Central Europe, cel mai important operator regional de telecomunicatii (GTSCE), raporteaza pentru 2008 venituri totale de 436 mil. Euro, in crestere cu 10,1% fata de nivelul din 2007 si venituri operative (EBITDA) de 77 mil. Euro, in crestere cu 8,5% fata de 2007.

Performanta financiara atinsa de GTS in 2008 este cel mai bun rezultat al companiei din intreaga sa istorie de peste 15 ani. Acest rezultat financiar intareste pozitia de lider regional detinuta de GTS pe piata serviciilor de telecomunicatii din centrul si estul Europei. La nivelul intregului exercitiu, cresterea cifrei de afaceri si a veniturilor operative a fost sustinuta atât de cresterea importanta, cu peste 19%, a veniturilor din servicii de comunicatii de date internationale, cât si de investitiile importante realizate in infrastructura operativa (CAPEX), cifrate in 2008 la peste 49 mil. Euro.

Comentând rezultatele financiare obtinute, Adam Sawicki, CEO al grupului, spunea ca “in pofida climatului macroeconomic in continua deteriorare, 2008 a fost un an exceptional, iar rezultatele obtinute asigura o baza solida pentru dezvoltarea ulterioara, continua, a grupului. Intarirea echipei de management, impreuna cu aplicarea la nivelul grupului a unor programe de eficientizare operationala, ne vor permite sa ne concentram competentele pentru atingerea pozitiei de furnizor preferat de solutii de telecomunicatii, atât pentru companii multinationale cât si pentru alti furnizori de servicii telecom din centrul si estul Europei”.

Gerald Grace, CFO al GTSCE, nota ca “la nivel de grup vom continua sa ne concentram atentia pe cash flow. In 2008, nivelul de csah flow operativ a atins valoarea de Euro 28 mil., ceea ce reprezinta o crestere organica de 45% fata de anul anterior”.

In Romania GTS Telecom si-a mentinut pozitia de lider de calitate pe piata serviciilor de telecomunicatii si a raportat pentru intreg anul 2008 venituri totale de 19,07 mil. Euro, in crestere cu 18,2% fata de nivelul de 16,17 mil. Euro din 2007. Veniturile operative (EBITDA) realizate de GTS Telecom s-au cifrat la 4,8 mil. Euro in 2008, in crestere cu 23,1% fata de valoarea de 3,9mil. Euro din 2007.

‘Strategia noastra are ca obiectiv prioritar continuarea dezvoltarii intensive, in primul rând prin fructificarea oportunitatilor si a exceptionalei noastre sinergii regionale.’ a spus Dan Mihaescu, Country Manager GTS Telecom.

GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicatii la nivel regional, furnizeaza servicii integrate in toate tarile din regiunea central si est europeana, din Frankfurt si pâna in Istanbul.

La inceputul anului 2008 grupul GTS CE a fost achizitionat de un consortiu de fonduri private de investitii din care fac parte Columbia Capital, M/C Venture Partners si Innova Capital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *