Firefox rezolva problemele aparuta in cel mai scurt timp

Conform rapoartelor, compania Firefox a indexat de patru ori mai multe vulnerabilitati decat orice alt browser cunoscut, cu 115 vulnerabilitati. Insa, browserul celor de la Mozilla se poate lauda cu cea mai rapida luare de pozitie in rezolvarea buggurilor conform raportului celor de la Secunia, recunoscuti pentru atentia cu care privesc securitatea din IT.

La baza raportului care a scos Firefox din mocirla si l-a aruncat in fruntea topului browserelor, desi numarul de vulnerabilitati a terfelit serios imaginea se afla pe de o parte rapiditatea cu care cei de la Mozilla au remediat problemele, iar de partea cealalta tipul de bugg-uri descoperite.

In 2008, Secunia a raportat sase cazuri in care Microsoft a fost instiintata public in legatura cu vulnerabilitatile descoperite in Internet Explorer, dintre care doua dintre acestea au fost catalogate de catre Secunia ca reprezentand un grad de risc “ridicat”, in timp ce Mozilla a avut trei astfel de “plangeri”, toate fiind considerate de Secunia ca fiind “deloc critice”.

Vulnerabilitatile subliniate in textul de mai sus sunt foarte importante pentru un specialist in securitate, mai mult chiar decat numarul de bugg-uri raportate. Asta pentru ca, explica cei de la Cnet.com, tipul acesta de vulnerabilitati denumite “zero day” contin informatii care pot fi folosite de eventuali utilizatori cu ganduri rele pentru a scrie coduri menite sa sustraga informatii de pe computerele pe care ruleaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *