Cloud computing-ul ar putea fi un dezastru pentru securitate

Cloud-Computing-Soft.roCloud computing-ul ar putea fi un dezastru de securitate, potrivit unor specialisti internationali in securitate.

Companiile de securitate IT nu pot fi invinuite ca fac din securitatea cloud o parte cheie a strategiei lor de crestere, insa Check Point Software Technologies are alte idei.

Presedintele si directorul executiv, Gill Shwed,  spune ca cloud computing-ul este important, insa mai degraba va completa decat sa inlocuiasca IT-ul traditional.

Companiile nu sunt pregatite sa predea controlul datelor lor cloud-ului, a spus Shwed, iar in conditiile cresterii atacurilor informatice sofisticate, acestea doresc control, simplitate si flexibilitate.

Aceasta constituie baza strategiei Check Point pentru a ajuta companiile sa tina pasul cu amenintarile in rapida schimbare dintr-un numar tot mai mare de puncte de atac.

„Nu exista niciun factor care sa impulsioneze inovatia”, spune Shwed, care pariaza pe strategia Software Blade a companiei sale, care permite firmelor sa adauge functii de securitate intr-un mod modular plug-in.

Toate achiztiile Check Point au avut scopul de a largi tipul de functionalitate care poate fi acum adaugata intr-o singura arhitectura integrata si consola de management.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *