Nvidia va oferi placi grafice cu suport PhysX

Nvidia a anuntat ca va upgrada placile sale grafice din seriile 8 si 9 cu suport pentru PhysX.

Nvidia a anuntat ca functionalitatea de procesare fizica PhysX va fi disponibila din luna iulie, odata cu introducerea driver-ului ForceWare 177.39.

In prima faza, acesta fi disponibil pentru cele mai noi placi ale sale, GeForce 9800 GTX, 9800 GTX+, and GTX 260/280, urmand insa sa fie introdus treptat la toate placile grafice din seriile 8/9.

Aceasta functionalitate a fost achizitionata de Nvidia la inceputul anului odata cu compania Ageia, si va fi integrata atat in procesoarele grafice discrete de desktop, cat si in cele de laptop. PhysX va aduce imbunatatiri semnificative la capitolul calculelor grafice intensive din jocuri care incearca sa simuleze intr-un mod cat mai realist diverse aspecte fizice precum dinamica miscarii corpurilor, detectia de coliziuni intre obiecte, redarea parului si a hainelor sau dinamica fluidelor.

Functionalitatea nu este suportata deocamdata de foarte multe jocuri, dar acest lucru urmeaza probabil sa se intample odata cu raspandirea suportului pentru PhysX.

Sursa: Engadget, Hot Hardware ( www.engadget.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *