Google – Android sufera intarzieri

Noile telefone mobile dezvoltate de Google si alti peste 30 de parteneri, si bazate pe platforma deschisa Android, vor iesi pe piata in trimestrul patru al acestui an, termen pe care multi operatori de telefonie si dezvoltatori de programe au dificultati in a-l respecta, scrie Wall Street Journal.

In noiembrie 2007, Google a anuntat ca telefoanele vor fi scoase la comercializare in a doua jumatate a lui 2008. Google nu va produce telefoane cu Android, dar a ajutat la dezvoltarea softului, care va fi instalat de catre producatori pe telefoanele mobile.

Divizia de telefonie mobila a Deutsche Telekom de pe piata Statelor Unite ale Americii, T-Mobile, estimeaza ca va livra pe piata primul telefon cu Android in trimestrul patru al acestui an, dar Sprint Nextel Corp nu va putea sa faca acelasi lucru, potrivit unor surse apropiate intregului proces, citate de WSJ.

Wall Street Journal mai mentioneaza ca Android nu a obtinut prea mult suport nici din partea marilor dezvoltatori de programe software pentru dispozitive mobile, multi acuzand faptul ca este greu sa dezvolti programe in timp ce Google mai face inca modificari.

Google nu a dorit sa comenteze aceste informatii.

Sursa: Soft.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *