GDDR4 – performanta pentru Sapphire HD 4670

Compania Sapphire Technology, producator si distribuitor de solutii grafice AMD/ATI ofera acum o noua versiune a SAPPHIRE HD 4670 echipata cu memorie GDDR4.

Noua Sapphire HD 4670 GDDR4 a fost proiectata pentru a aduce niveluri de performanta asociate pana acum cu segmentul high end, in segmentul mainstream. Cu ajutorul celor 320 unitati de procesare stream si cei 512 MB DDR4, Sapphire HD 4670 GDDR4 este in acest moment cel mai bun produs din clasa sa. Viteza nucleului de 750MHz si cea a memoriilor, 1100MHz (2.2GHz efectivi), transforma aceasta placa in cea mai rapida versiune HD 4670 disponibila. Placa este racita de un coler ce integreaza un ventilator de mari dimensiuni pentru a mentine nivelul de zgomot foarte scazut (<20dBA).

Seria Sapphire HD 4670 foloseste interfata PCI-Express Gen2, si detine doi conectori pentru cabluri CrossFireX, permitand folosirea simultana a doua sau mai multe placi grafice instalate pe o placa de baza compatibila CrossFireX pentru o performanta si mai ridicata. Seria utilizeaza puternica arhitectura grafica de la ATI, divizia AMD, incorporand unitati de procesare multi-scop si o arhitectura avansata pentru managementul memoriei.

Placile grafice SAPPHIRE din noua serie HD 4600 integreaza ultima tehnologie ATI Avivo  HD pentru un mod de afisare video mult imbunatatit si o noua generatie UVD (Unified Video decoder) care ajuta la reducerea considerabila a utilizarii microprocesorului si ofera o decodare cursiva a continutului Blu-ray  si HD DVD atat pentru codecurile VC-1 si H.264, cat si pentru fisierele Mpeg. Bracket-ul placii grafice adaposteste trei tipuri de iesiri – DVI, VGA si HDMI – permitand o conexiune directa spre multe tipuri de display-uri. De asemenea este oferit suport pentru afisarea simultana pe doua display-uri.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Radulescu Otil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *