Atentie la variantele piratate de Windows7

Mai multe publicatii internationale de specialitate trimit o alerta despre o noua amenintare. Programe malware au fost introduse in structura variantelor piratate ale sistemului de operare Microsoft Windows 7 cu scopul de a lansa un nou botnet.

Conform declaratiilor unror specialisti, variante piratate sunt deja disponibile pentru download pe site-urile de torente, avand o rata de infectare de 522 utilizatori pe ora.

Cercetatorii de la Damballa au reusit sa obtina controlul asupra serverului contactat de aplicatiile Windows 7 infectate -codecs.systes.net- acesta fiind modul in care au stabilit numarul de sisteme noi compromise prin instalari piratate ale noului sistem de operare. Incepand cu dupa-amiaza zilei de luni, 4 mai, au fost detectate 3452 sisteme ce au accesat site-ul codecs.systes.net, cu un varf de “audienta” inregistrat duminica, 10 mai, de 550 infectari noi pe ora.

Exista dovezi ca pachetele piratate de Windows 7 au fost lansate pe site-urile de torrente pe 24 aprilie si au fost disponibile live pentru cel putin 16 zile, pana cand echipa de la Damballa a intervenit. In acest context estimarile privind numarul total de infectari cu noul botnet graviteaza in jurul valorii de 27 000 instalari, conform eWEEK.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *