Este Microsoft in pragul falimentului?

Microsoft-Soft.roPutem incepe cu concluzia ultimilor 10 ani si anume ca, Microsoft, cu toate ca s-a confruntat cu diverse momente dificile, a reusit sa treaca peste si a iesit cu bine din toate.

Lansarea Windows Me, una dintre cele mai slabe lansari din istoria companiei, a fost redresata de aparitia lui XP.

Acesta din urma a fost ca o gura de oxigen pentru Microsoft, acordandu-i creditele mult dorite. Dupa o pauza relativ scurta, a iesit la lumina si progenitura pentru sistemele din noua generatie, Windows Vista. Nu cred ca a existat un sistem de operare lansat de Microsoft, care sa adune atatea critici precum a adunat Vista in 2006. Cele sase variante ale sistemului de operare impreuna cu pretul de achizitie ridicat au adus cu sine ura multora dintre utilizatorii lui XP. Oamenii iubesc atat de mult XP incat nu doresc sa treaca la Vista in general numai pentru ca au auzit ca nu este buna, nu pentru ca ar avea dovezi in acest sens.

Vista nu a reusit sa supravietuiasca decat in sistemele companiilor si asta cu multe critici din partea inginerilor de sistem care se ocupa de ele. Salvarea a fost lansata rapid de companie in imaginea lui Windows 7. Acesta din urma reprezinta batul de sprijin care spera sa satisfaca nevoile utilizatorilor. Daca nici acesta nu reuseste sa adune succesul lui XP, putemspune ca Micosoft va avea probleme mari de care nu o poate scapa nici promiterea unui succesor a lui W7.

Multi spun ca Microsoft are foarte multi bani asa ca nu exista motive de ingrijorare. Totusi, compania a anuntat deja diminuarea costurilor prin disponibilizarea a pana la 5.000 de oameni in urmaoarele 18 luni.

Supravietuirea in multe aspecte tine seama si de competitie. Din fericire pentru Microsoft acesta aproape ca nu exista si astfel poate ramane in hibernare destul de mult timp, consumandu-si din resursele acumulate. Acest lucru o poate scapa de faliment.

Nu putem decat astepta Windows 7 pentru a vedea impactul asupra companiei. Pentru moment, daca este sa ne luam dupa promisiunile lui Microsoft, totul o sa mearga bine.

Un comentariu la „Este Microsoft in pragul falimentului?

  1. polish

    Microsoft sta pe piata numai datorita faptului ca a investit puternic in anti-trust 🙂 si astfel a scapat de concurenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *