Hard-ul de 3,5 inci si 5TB

Hitachi a promis ca va lansa un hard de 3,5 inci, de 5TB, in doi ani, si sustin ca doua dispozitive vor oferi suficient spatiu pentru a stoca tot ceea ce se afla in mintea unui om.

Potrivit celor de la Nikkei Net, Hitachi Global Storage Technologies va folosi capete de citire magnetice Current-Perpendicular-to-Plane Giant Magnetoresistance (CPP-GMR) pentru a ajunge la acest rezultat. Acest lucru, sustine compania, le va permite produselor sa stocheze 1TB de date pe fiecare centimetru patrat din suprafata.

Anuntul Hitachi reprezinta un pas inainte de la anuntul facut in octombrie 2007, conform caruia capacitatea de stocare de 4TB ar putea deveni realitate inainte de 2011.

Abordarea celor de la Fujitsu inseamna utilizarea unui material special pentru a crea un model de „nanoorificii”, fiecare urmand sa inglobeze o parte din materialul magnetic utilizat pentru stocarea unui bit de date. Materialul care se va afla in jurul acestor „nanoorificii” ajuta la izolarea magnetica a fiecarui bit de celalalt, astfel incat acestia sa nu se afecteze reciproc, lucru care, daca s-ar intampla, ar duce la coruperea de date.

Dr. Yoshihiro Shiroishi, de la Hitachi, sustine ca doua dintre hard-urile de 5TB vor putea „oferi impreuna aceeasi capacitate de stocare ca si creierul uman”.

Sursa: The Register

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *