WolframAlpha, un motor de cautare atipic

Search-Soft.roWolfram Research Inc., compania aflata in spatele motorului de cautare WolframAlpha, numeste noul sau serviciu un motor de cunostinte computationale.

WolframAlpha, conform companiei, este mai putin un motor de cautare si mai mult un motor de raspuns.

Motorul nu va afisa raspunsuri la intrebari generale, precum varsta Hubble Space Telescope sau definitia tehnologiei RFID, deoarece acestea pot fi gasite utilizand Google Search, ci raspunsuri care nu pot fi gasite cu ajutorul motoarelor de cautare comune. De exemplu, populatia orasului Boston sau cum a fost vremea intr-o anumita locatie, intr-o anumita zi in urma cu 30 de ani.

WolframAlpha nu este gandit sa va ofere o lista de pagini web unde sa cautati raspunsurile, ci este gandit sa calculeze pentru a va raspunde.

Baza de date este, dupa cum spun creatorii, “cea mai mare si diversa colectie de date” adunate vreodata impreuna. WolframAlpha are informatii despre stiinta si tehnologie, precum si din multe alte domenii, precum vreme sau automobile.

Wolfram furnizeaza unele surse de date si se pare ca acestea sunt cercetate amanuntit pentru a determina valididatea raspunsului. Probabil, insa, ca WolframAlpha va trebui sa-si construiasca incredetea pentru multi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *