Wizrom estimeaza o crestere semnificativa a pietei solutiilor SaaS ERP

 

“Conditiile economice care vor defini anul 2009 vor impune companiilor reducerea semnificativa a investitiilor, precum si un focus mult mai mare pe controlul si optimizarea proceselor de business.

Solutiile care conduc la indeplinirea simultana a ambelor obiective sunt sistemele SaaS (Software as a Service sau solutii gazduite) ERP (Enterprise Resurce Planning).

Astfel, apreciem ca piata romaneasca a acestor solutii va incepe sa se dezvolte semnificativ anul viitor”, a aratat Zemy Apfelbaum, Managing Director Wizrom Software, unul dintre principalii jucatori pe piata de solutii informatice integrate pentru afaceri.

Solutiile SaaS presupun gazduirea aplicatiilor de catre furnizorul serviciilor pe serverele proprii, solutiile fiind accesibile clientilor prin intermediul internetului.

Principalul avantaj al unei solutii SaaS este investitia initiala scazuta, intrucat beneficiarii nu mai achizitioneaza nici licentele produsului si nici infrastructura IT necesara: accesul la aplicatie se face pe baza unui abonament care include mentenanta, service, back-up etc, 24 de ore zi de zi.

“Astfel, prin serviciile SaaS, intreprinderile mici si mijloci pot avea acces la solutii ERP care sa le sprijine in managementul integrat al tuturor operatiunilor pe care le desfasoara”, a aratat Zemy Apfelbaum. Wizrom Software a lansat in toamna acestui an o noua versiune si noi module optionale pentru aplicatia

WizPro, un sistem pentru managementul intreprinderilor comerciale si de productie, care cuprinde module financiar – contabile, marketing si vanzari, aprovizionare si control al inventarului, service clienti, productie, management de proiect, etc – incorporate si integrate intr-o singura solutie.

“Pana la sfarsiul acestui an vom finaliza dezvoltarea WizPro si sub forma Software as a Service (SaaS): aplicatia va fi gazduita pe serverele Wizrom, clientii urmand sa plateasca pentru utilizarea solutiei doar un pret lunar, care va include licenta aplicatiei, mentenanta acesteia si infrastructura de servere si sisteme de operare necesara. Avem deja experienta in acest sens, 350 de utilizatori fiind gazduiti de noi intr-un centru de date profesional”, a explicat directorul Wizrom Software.

Piata ERP din Romania este estimata la 138 milioane euro in 2008, iar solutiile ERP gazduite ocupa o pondere nesemnificativa in aceasta suma, piata romaneasca fiind aproape nedezvoltata pe acest segment. La nivel mondial, IDC a estimat ca, pana in anul 2011, vanzarile de software gazduit vor cunoaste o crestere de peste doua ori mai mare fata de cea a vanzarilor de produse la pachet, ajungand sa atinga 19.3 miliarde USD.

“Dezvoltarea pietei romanesti a solutiilor ERP gazduite va stimula o data in plus competitivitatea furnizorilor de software, sistemele SaaS ERP oferind beneficiarilor mai mult flexibilitate, intrucat acestia vor fi mai putin “dependenti” de software-ul achizitionat. Pentru a-si mentine clientii, furnizorii vor trebui sa isi imbunatateasca solutiile oferite intr-un ritm si mai alert, sa isi dezvolte capacitatile de service etc, iar toate acestea vor contribui semnificativ la dezvoltarea pietei de profil”, a subliniat Zemy Apfelbaum, Managing Director Wizrom Software.

 

 

Sursa: www.wizrom.ro

Autor: Mihaela Radulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *