Windows 7 vine fara Internet Explorer

Windows-7-Soft.roNu cred ca este o mare tragedie ca Windows 7 sa vina fara un browser web, atata timp cat se va ridica la asteptarile noastre. Se pare ca Microsoft a ascultat de acuzatiile aduse de autoritatile Uniunii Europene companiei Microsoft referitor la un eventual abuz de pozitia detinuta pe piata, si a decis ca noul sistem de operare Windows 7, care va fi lansat pe piata europeana in data de 22 Octombrie, sa nu mai aiba integrat cunoscutul browser Internet Explorer.

Una dintre principalele acuzatii aduse de CE companiei americane viza promovarea neloiala a browserului Internet Explorer. Desi procesul privind aceste acuzatii nu a fost inca incheiat, Microsoft, care a sustinut in tot acest timp ca IE este parte integranta din sistemul de operare si nu ar trebui eliminat, a decis sa ofere europenilor noul sistem de operare, separat de Internet Explorer – atat pentru producatori, cat si pentru utilizatori.

„Suntem decisi sa lansam Windows 7 in Europa in acelasi timp cu lansarea mondiala – dar, pentru a realiza aceasta, trebuie sa ne adaptam reglementarilor europene privind competitia” – a declarat Dave Heiner Deputy General Counsel al Microsoft, intr-un post pe blog.

Microsoft are pana in prezent amenzi de peste 2 miliarde dolari, cauzate de anti-trust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *