Wikipedia limiteaza posibilitatea de editare a informatiilor

wikipediaCelebrul portal enciclopedic Wikipedia va instaura un nou proces editorial pentru a revizui radical modul in care utilizatorii enciclopediei online vor posta informatii si updateuri ale continutului site-ului.

Jimmy Wales, fondatorul enciclopediei, a propus o noua teorie de organizare a site-ului prin care informatiile introduse de catre utilizatori sa fie verificate si aprobate fie de catre un user de incredere, fie de catre echipa de editori inainte de postarea lor pe site.

Acest lucru va schimba radical modul de functionare deschisa catre utilizator a Wikipedia, intrucat userii nu vor mai putea sa aduca schimbari unora dintre articolele enciclopediei virtuale. Schimbarea are loc din cauza faptului ca, saptamana trecuta, a fost postata o informatie falsa, conform careia senatorul SUA, Ted Kenedy, ar fi incetat din viata.

Wikipedia a realizat un studiu printre userii sai. Aproximativ 60% dintre acestia au declarat ca schimbarea posibilitatii de editare este un plan bun pentru dezvoltarea corecta a enciclopediei, insa restul de 40% au avut reactii negative, condamnand decizia pe care au caracterizat-o a fi extrem de radicala. Din acest motiv, Jimmy Wales le-a propus celor nemultumiti sa aduca solutii alternative si argumente pentru rezolvarea problemei.

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Cristiana Raduta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *