Website-urile din SUA pica testul de performanta

Mai mult de jumatate din website-urile din SUA ofera o slaba performanta utilizatorilor, potrivit unui studiu Pingdom.

Pingdom utilizeaza tool-ul de analiza a performantei Yslow de la Yahoo pentru a masura site-urile. Compania a descoperit ca 54 din 100 au o performanta scazuta.

Yslow este un plug-in Yahoo pentru browser-ul Firefox. Cele 100 de site-uri selectate s-au bazat pe rating-urile Alexa.

Yslow clasifica site-urile pe baza a 13 criterii diferite, cunoscute ca influenteaza performanta unui website, precum numarul cererilor HTTP si modul cum sunt manuite scripturile si CSS, de exemplu.

Cele mai performante au fost www.Google.com , www.Live.com , www.Orkut.com si www.Craiglist.org . Acest lucru nu este cu totul surprinzator avand in vedere stilul lor minimalist.

Pingdom a precizat ca acele site-uri care au design-uri bogate au fost cele mai putin performante.

Printre site-urile cu cele mai grele design-uri se afla www.NBA.com , www.IGN.com , www.WorldofWarcraft.com , www.Gamespot.com , www.Adobe.com , www.Target.com si www.CNN.com , acestea fiind incarcate de un mare numar de imagini si prea multe elemente Flash.

Fiecare obiect separat de pe o pagina web necesita o interogare HTTP a serverului web pentru a fi incarcat in browser, astfel ca utilizand o multime de cereri HTTP se incetineste considerabil un website.

Dintre cele 100 de website-uri studiate, 19 au utilizat mai mult de 100 de cereri HTTP. Trei au utilizat mai mult de 200.

Desi continutul cached poate ajuta vizitatorii website-urilor, Yahoo estimeaza ca 20% din paginile vizualizate nu utilizeaza continut cached.

Sursa: ComputerWeekly ( www.computerweekly.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *