Vulnerabilitate: Adobe permite download-uri gratuite de filme

O bresa de securitate din software-ul Adobe Systems utilizat pentru a distribui filme si emisiuni TV pe Internet da utilzatorilor acces gratuit pentru a inregistra si copia din serviciul de video streaming al Amazon.com.

Aceasta problema expune continutul video online la o piraterie excesiva, afectand industria muzicala.

Vulnerabilitatea este prezenta pe serverele Adobe Flash video la care sunt conectate toate playerele companiei de pe aproape toate computerele din lume conectate la web.

Software-ul nu cripteaza continutul online ci doar comenzile trimise la un player video precum start si stop play. Pentru a imbunatati vitezele de download, Adobe a renuntat o functie importanta de securitate care protejeaza conexiunea dintre software si playerele sale.

“Adobe isi securizeaza toate produsele, de la playere la serverele software. Adobe investeste un efort considerabil in a-si proteja utilizatorii de potentiale vulnerabilitati”, a spus compania intr-o decaratie.

Adobe a precizat ca a lansat la inceputul acestei luni un buletin de securitate privind modul cel mai bun de protejare a continutului online si a cerut clientilor sai sa adauge software-lor de securitate o functie care verifica validitatea playerului sau video.

Un reprezentat al Amazon a spus ca, continutul din serviciul Video on Demand, care ofera nu mai putin de 40.000 de filme si emisiuni TV pe web site-ul sau, nu poate fi piratat utilizandu-se un software pentru video stream catching.

Totusi, in testele realizate de Reuters, cel putin un program de inregistrare video online, Replay Media Catcher de la Applian Technologies, a inregistrat filme de pe Amazon si de pe alte site-uri care utilizeaza tehnologia de criptare a Adobe combinata cu verificarea playerului sau video.

Versiunea demo gratuita a Replay Media Catcher permite oricui sa vizioneze 75% din orice inregistrare si 100% din fisierele video de pe YouTube. Pentru 39$, uilizatorul poate viziona in totalitate ce s-a inregistrat.

Serviciul Video on Demand al Amazon permite utilizatorilor sa vizioneze gratuit primele doua minute dintr-un film sau emisiune TV gratuit. Compania taxeaza cu 3.99$ inchirierea unui film pentru 24 ore si cu pana la 14.99$ pentru descarcarea permanenta a unui film.

Sursa: www.news.com

Autor: Maria Brodoceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *