Vodafone a primit amenda pentru trimiterea de mesaje nesolicitate

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDC) a sanctionat operatorul Vodafone Romania cu amenda contraventionala de 7.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor referitoare la trimiterea de comunicari comerciale nesolicitate.

In luna februarie, ANSPDC a efectuat o investigatie la Vodafone Romania in urma primirii unei plangeri prin care se semnala o posibila incalcare a dispozitiilor Legii 677/2001, informeaza institutia.

“Astfel, petentului i se transmisesera mesaje promotionale pe numarul de telefon mobil, desi la incheierea contractului isi exprimase dorinta de a nu primi astfel de mesaje. In controlul realizat de autoritate s-a constatat ca petentul isi exercitase si dreptul de opozitie prevazut de Legea 677/2001, fata de primirea prin SMS-uri a respectivelor mesaje”, precizeaza ANSPDC.

Reprezentantii Vodafone Romania au confirmat primirea amenzii si plata acesteia, nedorind sa comenteze sanctiunea ANSPDC.

Articolul 12 din Legea 506/2004 interzice efectuarea de comunicari comerciale prin utilizarea unor sisteme automate de operare, care nu necesita interventia unui operator uman prin fax ori prin posta electronica sau prin orice alta metoda care foloseste serviciile de comunicatii electronice destinate publicului, fara consimtamantul prealabil al destinatarului.

In 2007, ANSPDCP a mai sanctionat Vodafone Romania cu amenda in cuantum de 1.000 lei pentru savarsirea contraventiei de prelucrare nelegala de date personale, precum si cu amenda in cuantum de 5.000 lei pentru savarsirea contraventiei prevazute de articolul 13 din Legea 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *