Vivendi si Activision vor fuziona

Actionarii producatorului de jocuri video Activision vor aproba in curand fuziunea cu Vivendi Games, lucru care va crea cel mai mare conglomerat producator de jocuri video pe o piata intr-o crestere din ce in ce mai rapida, a scris Reuters.

Nou creata companie este estimata la o valoare de piata de 18,9 mld. $. In prezent, cel mai mare jucator de pe piata de jocuri video este Electronic Arts, companie evaluata in prezent de Yahoo Finance la 14,1 mld. $.

Analistii mai spun ca se asteapta ca Activision sa intre puternic si pe pietele din Asia, unde Vivendi este deja o prezenta puternica.

“Fuziunea dintre cele doua firme creaza de fapt prima companie de jocuri video cu adevarat globala, ce acopera puternic SUA, Europa si Asia”, este de parere Edward Williams, analist al BMO Capital Markets. “De asemenea se va crea o companie ce isi va atrage veniturile din multiple surse, inclusiv din jocuri exclusiv online, segment cu cea mai mare rata de crestere”, specifica Daniel Ernst, analist al companiei de cercetare Hudson Square.

Analistii sunt de parere ca marja de profit a celor doua companii combinate va fi de circa 30%, cea mai mare intr-o industrie in care profitabilitatea se ridica la un maxim de 20%.

Sursa: Soft.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *