Virtualizarea in securitate, un rau necesar

 

Este organizatia dumnevoastra impovarata de uriasul volum de resurse necesare pentru punerea in practica a planurilor de securitate ce incearca sa identifice atacurile sau abaterile de la politicile bine stabilite? “Apararea in adancime” este un concept larg adoptat, bazat pe premisa ca tehnologiile existente de securitate nu vor reusi sa isi faca datoria.

 De exemplu, un produs anti-virus dc retea poate impiedica 70% din atacurile cunoscute, dar asta nu asigura acoperirea pentru celelalte 30 de procente. Practica a demonstrat ca valabilitatea metodelor de “aparare in adancime” nu corespunde de loc cu teoria si ca de cele mai multe ori asigurarea unor produse de rezerva reprezinta costuri impovaratoare pentru business.

Raspunsul la cerinta imperioasa de reducere a investitiilor in securitate consta in implementarea unei solutii virtualizate de infrastructura pentru livrare aplicatiilor. Aceasta cerinta este posibila prin adaptarea virtualizarii la nivel de datacenter, asigurarea unor canale de retea de mare viteza, precum si a inovatiilor la nivel de punct terminal.

Caracteristicile de securitate ale livrarii virtualizate de aplicatii se remarca prin:

– Pastrarea datelor la nivel de datacenter. Puteti sa mentineti cu usurinta copii compatibile ale aplicatiilor cheie si sa va protejati mai eficient datele confidentiale de la o consola de management dintr-un datacenter virtual. Costurile dvs. de operare sunt substantial reduse, cheltuind totodata mai putin timp si mai putine resurse pentru mentenanta la nivel de utilizator final, prin accesul facil la aplicatiile gazduite.

 

 

        

– Minimizarea vulnerabilitatii aplicatiilor. Virtualizarea aplicatiilor desktop chiar prin gazduire sau streaming de la un centru de livrare pentru rularea locala intr-un terminal de utilizator final – reduce marja de timp in care o aplicatie poate fi expusa la potentiale infectari.

– Stergeti utilizatorii finali din ecuatia securitatii. Aplicatiile traditionale au nevoie imperioasa de solutii de securitate chiar la nivelul utilizatorului final, pentru mentinerea integritatii la nivel software, respectarea datelor confidentiale si constientizarea pericolelor legate in special de Internet. Virtualizarea permite echipelor de IT sa administreze masurile de securitate la nivel de corporatie intr-un singur loc, iar livrarea virtualizata a aplicatiilor simplifica enorm actiunile de securitate la nivel de utilizator final.

Prin orchestrarea puterii la nivel de datacenter virtualizat, disponibilitatea unor canale de mare viteza si puncte terminale de mare performanta, puteti oferi utilizatorilor dvs. finali un adevarat serviciu IT ce asigura accesul sigur si consistent de oriunde, in orice moment si cu orice echipament. Abilitatea de a furniza un sistem de livrare a apliatiilor integrat, unde aplicatiile sunt livrate la cerere indiferent de dezvoltarea in timp, asigura deplina securitate a datelor. Un sistem de servicii dinamic permite diviziilor de IT sa isi extinda controlul de la infrastructura tehnica la nivel de punct final cu rezultate remarcabile pentru securitate, disponibilitatea aplicatiilor si reduceri de costuri.

Datacentrele virtualizate asigura reduceri de costuri la utilizarea serverelor, dinamica desktop-urilor si provizionarea aplicatiilor. Livrarea de aplicatii prin tehnologiile de display la distanta asigura valoarea de business pentru birourile din teritoriu, iar datele confidentiale sunt controlate de la nivel de datacenter.

Disponibilitatea benzilor de mare viteza asigura servicii efective pentru toti utilizatorii finali care ruleaza aplicatii pe Internett. Sa pastram transparenta livrarii de aplicatii prin streamingul de imagini de la datacenter la desktop si vom putea reduce riscurile legate de codurile malitioase care pot ataca punctele de lucru terminale.

Suport disponibil pentru o mare varietate de echipamente endpoint. Cel mai expeditiv mod de a asigura acest fel de servicii este si cel mai sigur – virtualizarea aplicatiilor la nivel de datacenter, dandu-i utilizatorului final optiuni de navigare, afisare de la distanta si acces la streamingul de aplicatii. Urmatorul pas logic este imbunatatirea serviciilor de livrare a apliatiilor, astfel incat sa aveti aceleasi proceduri atat pentru utilizatorii locali, cat si pentru cei de la distanta. Ganditi-va numai la economille de costuri aditionale legate de consolidarea securitatii la nivel de datacenter, si veti putea sa obtineti o scalabilitate si mai mare prin utilizarea unor acceleratoare de retea.

Directia de dezvoltare a unei infrastructuri integrate de livrare a aplicatiilor presupune folosirea neconditionata de tehnologii bazate pe Web pentru a putea suporta noi utilizatori si a scadea in acelasi timp costurile legate de mentenanta pentru clientii existenti. Beneficiile de business ale unei cresteri de disponibilitate, combinate cu beneficiile de securitate ale unui control IT mai eficient, fac inevitabila evolutia catre un sistem de servicii de livrare a aplicatiilor de tip cloud.

Intr-o lume ideala, securitatea nu ar trebui sa fie niciodata asociata cu vestile rele. Organizatiile ar trebui sa se preocupe de business si de satisfacerea clientilor fara a avea grija unor atacuri malitioase sau a pierderilor de date confidentiale. Cu toate acestea, implementarea unui sistem bazat pe infrastructura virtualizata de livrare a aplicatiilor poate sa conduca pur si simplu la evitarea multor situatii nesigure, aliniate la cerintele de business. Aceasta face din securitate un element care poate asigura succesul operatiunilor de business.

Modalitatea de a desfasura afaceri in conditii superioare de securitate este de a folosi medii mai sigure pentru aplicatii, unde puteti in mod efectiv sa controlati prin virtualizare costurile legate de executabile si vulnerabilitatea aplicatiilor desktop. De ce sa purtati atata de grija aplicatiilor de pe desktop-urile utilizatorilor finali? Incepeti sa livrati aplicatiile in mod virtual si veti castiga flexibilitate in derularea afacerilor, un control mai atent al securitatii pentru aplicatiile critice si datele confidentiale, precum si eficientizarea costurilor prin eliminarea tehnologiilor de securitate de care nu mai e nevoie.

Solutia Citrix XenApp poate oferi o abordare inedita si inteligenta a problemelor de securitate, asigurand specialistilor IT controlul deplin asupra cerintelor de securitate si a compatibilitatii cu standardele, fara compromisuri pentru agilitatea in busines

 

GENESYS DISTRIBUTIE este distribuitor autorizat Citrix in Romania.

 

Sursa: www.genesys.ro

Autor: Brodoceanu Ana-Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *