Valoarea pietei de IT din Romania a fost estimata la 2,2 miliarde de dolari

 

Valoarea pietei de IT din Romania a atins 2,2 miliarde de dolari in 2007, in crestere cu aproximativ 30%, potrivit celor mai recente date ale companiei de analiza IDC, prezentate in raportul asupra pietei tehnologiei informatiei.

 

Potrivit IDC, nivelul de cheltuieli IT pe cap de locuitor a ajuns in 2007, in Romania, la aproximativ 100 de dolari, in crestere cu 33% fata de nivelul inregistrat in anul anterior, respectiv 75 de dolari pe cap de locuitor.

 

Piata IT din Romania se afla, in continuare, in plina expansiune, lucru anticipat de altfel, ca urmare a cresterii economice, intrarii in UE si rolului tot mai important pe care tehnologia il joaca in viata personala si profesionala a tuturor. Totusi, in tari ca Polonia, Ungaria sau Croatia rata cheltuielilor depaseste 250 de dolari pe cap de locuitor, precizeaza un reprezentant IDC Romania.

 

Raportul cuprinde evolutiile din luna iulie 2008 ale companiilor care activeaza in domeniile hardware, software si de servicii IT, precum si afacerile inregistrate anul trecut de primii patru distribuitori de IT&C din Romania.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *