Utilitatea hotspot-urilor personale Mi-Fi

Retele MiFiPersoanele care calatoresc mult si la distante mari au asupra lor un numar mai mare de dispozitive mobile conectabile la Internet. Pentru aceste situatii au fost dezvoltate dispozitivele „Mi-Fi”.

Realizarea unui Mi-Fi este foarte simpla. Tot ce trebuie sa faceti este sa luati un access point wireless (AP) cu router 3G incorporat, pe care il ve-ti folosi drept hotspot Wi-FI si la care se pot conecta mai multe dispozitive mobile compatibile Wi-Fi. Conexiunea 3G de care dispune dispozitivul mobil de rutare va fi folosita pentru asigurarea legaturii la Internet sau la reteaua de intranet a companiei.

Sunt prezente doua tipuri de constructii de routere Wi-Fi/3G: extern si intern. In cazul celor interne, unul dintre cele mai cunoscute modele de astfel de routere compatibile cu retelele GSM este cel produs de Novatel Wireless, si comercializat de companiile Verizon Wireless si Sprint Nextel, care cantareste pana in 60 g si costa aproximativ 150$.

In ceea ce priveste a doua varianta constructiva, aceasta presupune implementarea unui hub Wi-Fi/3G, de forma unui microcip, direct intr-un dispozitiv mobil de tip „host”. Un astfel de cip, denumit AR6002, a fost creat recent de specialistii companiei Atheros, care sunt de parere ca acest pas reprezinta un nou punct de referinta in evolutia smartphone-urilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *