Un virus a reusit sa atace 9 milioane de calculatoare

gozi-virusVirusul Win32.Worm.Downadup in momentul de fata realizeaza pagube uriase pe Internet. Acesta  se inmulteste prin exploatarea unei vulnerabilitati din Windows RPC Server Service si infecteaza milioane de PC-uri cu software-ul Windows instalat.

Aproximativ 9 milioane de calculatoare infectate. Aceasta statistica a fost facuta publica de catre firma de securitate pe Internet, F-Secure. Potrivit unui cercetator din cadrul F-Secure, exista mai multe variante ale virusului Downadup, astfel ca algoritmul prin care se creaza numele domeniului se schimba in functie de varianta acestuia.

Cunoscut si sub numele de Conficker sau Kido, virusul a aparut in luna noiembrie a anului trecut si exploateaza o vulnerabilitate din software-ul Microsoft pentru a se imprastia fara sa poata fi detectat in retelele locale. Scopul lui este acela de a instala un presupus software de securitate pe computerele infectate.

Compania Microsoft a lansat deja un pach pentru eliminarea vulnerabilitatii. De altfel, virusul mizeaza tocmai pe faptul ca multi dintre utilizatori nu isi instaleaza patchurile de securitate, e de parere Viorel Canja, Seful Laboratorului Anti-Malware din cadrul BitDefender.

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *